0: HOE KUNSTIG IS JOUW BUURT? Fotografie Wedstrijd

Fotowedstrijd voor 2 leeftijdsgroepen: van 9 tot 12 jaar en van 13 tot 16 jaar

De buurt waarin jij woont, is de buurt waarin jij leeft. Die buurt is niet gegroeid, die buurt is gemaakt.
De lantaarnpalen, de straten, de huizen en zelfs de bomen zijn door mensen geplanned of geplant.
Niet gisteren, maar door de jaren heen. Mensen zijn altijd bezig om hun omgeving zo aan te passen,
dat ze er lekker in kunnen leven. Soms om de buurt mooier te maken. Dat laatste is meestal
het werk van oude ambachtslieden en kunstenaars. Je kunt langs de punten van de wandelroute op het kaartje naar “kunstige objecten” zoeken. Dat kan van alles zijn. Een opvallende gevel die niet in het rijtje past. Een beeldhouwwerk op de brug. Een vervallen electriciteitshuisje. Jij gaat foto’s maken van een “kunstig object” dat jou opvalt, dat je mooi, raar, passend of ronduit lelijk vindt.
Je kunt op de website meer informatie vinden over de wandelroute in de Postjesbuurt. Nu probeer je de foto zo te nemen dat de bedoeling en de geschiedenis van het object voor de kijker meteen duidelijk is.
Stuur dit naar ons op: info@jonkdesign.nl. Van jouw foto’s en de uitleg die je erbij geeft – waarom je die foto zo gemaakt hebt - en die van de andere deelnemers, maken wij een tentoonstelling. Voor jou, voor de buurt en voor iedereen die vindt dat kunst het leven in de buurt een stuk aangenamer maakt. Wij hebben twee prijzen beschikbaar: voro de catergorie van 9 tot 11 en van 12 tot 14. Eind datum 30 juni 2013.

Je kunt je hier op een gratis fotocursus inschrijven met je email adres, dan ontvang je iedere dag een les met de titel "anders leren kijken in 6 dagen". Je mag alles gebruiken, een kleine camera maar ook je mobieltje.

anders kijken in 6 dagen