24-03-2014

nieuw project bij Bloem en Design Wellant Aalsmeer

Irma Vroegop start 26 maart met een introductie in klas 2 van het Wellant. Het project heet: Het enige dat je weggooit is de verpakking".

irma vroegop  zie linkedin profiel

30-12-2013

Duurzaam 2014

JonkDesign wenst u een duurzaam 2014.

Veel van het afgelopen jaar

is nog goed bruikbaar.

Met de nodige creativiteit

kunnen we er weer fris tegenaan

en maken er een feest van.

13-05-2013

nieuwe films voor de Corantijn

we zijn er trots op dat Milena Zalm als Electra Ledje zo´n goeie nieuwsshow laat zien en haar interview met professor Berend Bodt een hoge bezoekers score krijgt.

Robert Rizzo toont zich een excellente filmproducent. D muziek van Rik Spann zet de krachtige toon van intropectie, denken en dan handelen dus met je handen.

We zijn op de goede weg! Kijk ook eens naar de prachtige foto´s van het Wellant Aalsmeer.

10-04-2013

eerste workshop Wellant College

De eerste workshop was een succes. Binnenkort volgen de foto's die de leerlingen maken van hun omgeving.

In de buurtwerkplaats beginnen we aan het ontwerpen van een hutkoffer voor de scheepstimmerman.

03-04-2013

nieuwe gastdocenten bij JonkDesign: Rik Spann, Francy van den Heuvel, Marjon Leek

 

foto Francy286

Francy van den Heuivel is in 1984 afgestudeerd als Docent Drama in Arnhem, en in 1996 afgestudeerd aan de Rietveld Academie, afdeling theatervormgeving. Ze won de Perspectiefreis 1998 van het Stimuleringsfonds voor de Kunsten.
Ze ontwierp kunst in de openbare ruimte, onder andere straatbakens voor een bedrijvenpark in Nieuw Vennep-Zuid, openbaar depot Paviljoens Almere en een project in het Kruithuis Apeldoorn.
Als decor- en kostuumontwerpster werkte ze voor diverse jeugdtheatergroepen, waaronder Kwatta, Het Woeste Woud, Huis aan de Amstel, Het Muziektheater Collectief en Firma Rieks Swarte.
Francy wil de fantasie van mensen prikkelen en uitdagen. Ze wil met haar werk verhalen oproepen en stelt zich ten doel om met haar vormgeving de vrolijkheid en intensiteit van het spel te ondersteunen.
 Marjon Leek

Marjon Leek ontwerpt tassen onder haar eigen labelnaam BAGLADY. Voor mannen ontwerpt ze tassen onder de naam BAGMAN.De tassen zijn handgemaakt en worden in exclusieve oplage geleverd.cMarjon laat zich inspireren door tulpen, sprookjes, dromen, technieken en materiaal dat op haar pad komt. In haar ontwerpen combineert ze het praktische met stoere elegantie.

Het materiaal waarvan de tassen worden gemaakt is een bewuste keuze: hergebruikt leder en restmaterialen van meubelfabrikanten. 

Marjon was o.a. docent restyling en couture aan de Artemis Stylingacademie Amsterdam en Rotterdam ddocent patroontekenen, ontwerpen vanuit patroon, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag,Docent techniek, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam  Docent Meesteropleiding Coupeur.

 

 rik spann Rik Spann

Sinds ik me kan herinneren was ik gefascineerd door de gitaar. Pas op mijn 15e begon ik er echt op te spelen. Daarna was er geen houden meer aan.

Jaren later was daar ineens Karma Twist. Ik ging weer les geven. En concerten. Daar zijn we nu. Sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door de gitaar.Voor JonkDesign heb ikde muziek bij de films gemaakt. Naast musicoloog en componist ben ik schilder en ontwerper. Mijn kennis wil ik graag delen met jonge talentvolle designers.

 

 

 

 

 

Rik

11-09-2012

Opening door Jet Bussemaker expo De Derde Ronde

dinsdag 11 september van 4 tot 6.

 
kunstenaars: Anneke Pleiter l Catherina van Leent l George Hlavacs l Gino Calenda di Tavani l Emiel van den berg lJólan van der Wiel l Irene Bruns lJoke Schole l Kim Welling l Maria Lucia Buccolo l Marjo Sleiderink l Marjon Leek l Marlijn Franken l Mary Doran l Robbereght l Wink Einthoven

curator: Ella Arps


25-06-2012

project Amsterdam Noord

Kijk op de facebook pagina voor een leuk fotoverslag  van het project van Marieke van Diepen

29-04-2012

wandelroute Postjesbuurt feestelijke opening 2 juni 2012

2 juni 2012 Wandelroute

De Wandelroute laat de geschiedenis van de Postjesbuurt zien, van onderop geschreven, met veel verhalen van bewoners uit de buurt. Het omvat uitleg over de architecten van de Amsterdamse School, hun manier van denken in een totaal concept, dat huizenbouw, straatmeubilair en woninginrichting in één geheel ontwierp.

De Postjesbuurt  ligt in een gebied dat voorheen Sloten was en pas in 1921 werd geannexeerd door de gemeente Amsterdam.Ten zuiden ligt het afgescheiden van Oud-West door de Kostverlorenvaart. Deze vaart werd gegraven in 1413 en vormde tot 1897 de westelijke grens van de gemeente Amsterdam en het poldergebied van de gemeente Sloten. Haverwege de zeventiende eeuw bevond zich huier een herberg De Drie Baarsjes. Bij de invoering van stadsdelen in 1990 is de naam voor dit stadsdeel officieel vastgesteld.

Het zeer waterrijke gebied van Sloten was voornamelijk bereikbaar via bootjes. De naam verwijst naar de bruggetjes, de zogenaamde posten die veel voorkwamen in het polderland. Lees verder in De Postjesbuurt: van groentetuin tot woonwijk.

OnsAmsterdamDePostjesbuurt1984 met veel oude foto's, verzameld door Simon Blokland